2013年7月7日日曜日

Agricultural practices in Champagne シャンパーニュのブドウ栽培の実態

Here is a quite interesting paper describing certain agricultural practices in Champagne. (Blog: www.wineterroirs.com.) You will learn about pesticides, high yields, liquid metal injection in the soil (?!!!), etc...




To let you know our feeling: we (VFM) are not very convinced by the overall quality of champain wines. And we find generaly their prices unrelated to quality. Moreover I admit that I do not appreciate too much sparkling wines. Anyhow there may be a couple of good producers there making interesting wines...

In French for the french-oriented readers:
Voici un article décriant certaines pratiques viticoles champenoises courantes.

ここに、シャンパーニュにおけるブドウ栽培の実態について興味深い記事があります(Blog: www.wineterroirs.com.)ここで、除草剤や殺虫剤、収穫量を増やす溶剤、土壌の液体金属注入、など・・・皆さん知ることができます。

私たちの感想を一言: 私たち(VFM)は、シャンパン・ワインの全般的な品質には多少懐疑的です。そして、私たちにはそれらの価格は品質とは関係のないものと理解しています。更に、正直なところ私はスパークリング・ワインがあまり好きではありません。勿論、興味深いワインを作る生産者がそこにはいるかもしれませんが・・・。


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