Great thanks to all who attended and thanks to Nori & Marie at Noel restaurant for welcoming the event. I was really pleased to meet many wine amateurs at Nori's . I hope that you had great pleasure with wines and bouchées...
今回の会を催してくださったレストランノエルの平田シェフとマリさん、本当にありがとうございました。平田シェフに集うワイン愛好家たちとお会いできてとてもよかったです。参加くださった皆さんも、ワインとお料理を心から楽しんでいただけたらと思います。
Below a few pictures of the meeting.
下にこのときの写真をいくつかのせておきます。
I found that Nori's appetizers were really fines and trully went perfectly with wine tasting. Special congratulations to the Chef on this! Aspergus velouté was superb with Meursault Charmes & Chassagne. (By the way I am not sure which of these two wines K-San prefered...). Tuna's with paprika was a great match with Auxey-Duresses. Well spotted Nori, I think red tuna suits Côtes de Beaune pinot perfectly, and the touch of paprika and mango was a definite bonus.
Again onion rillettes, mousse de foie & terrine tasted delicious with Cotes de Nuits wines. And sorry I did not take pictures of cheeses...
平田シェフのお料理のセンスに改めて感心しました。料理がどれもワインと完璧にあっていました。素晴らしい!アスパラガスのヴルーテはムルソー・シャルムとシャッサーニュはとてもよかった。(ところで、Kさんはどっちのワインがお好みなんでしょうね?) マグロとパプリカのお料理も、オーセ・デュレスと素晴らしくあっていました。いいアイデアですね、平田シェフ!マグロの赤身とコート・ド・ボーヌのピノは完璧な組み合わせで、パプリカとマンゴのタッチが更に盛り上げています。また、リエット、肝のムース、テリーヌはコート・ド・ニュイのワインと共に、大変美味しかったです。そして、チーズの盛り合わせの写真を撮り忘れてしまったことが本当に残念です。
Hopefully we will have this kind of rendez-vous with all amateurs from time to time.
Kind regards and thanks again to all.
また、ワイン好きな方々とこういう集まりが時々あれば、と思います。
皆さん本当にありがとうございました。