「グランクリュと温泉」セミナーで仲間と一緒に試飲しました。大満足でした。一言言わせていただくと、良く作られたブルゴーニュのグラン・クリュのワインを見つけることは大変難しいのです。それがどんなお値段でもです。けれど、このワインはまさに良く作られたグラン・クリュでした。大変素晴らしいタンニンのある、これぞマジの典型の味わいです。既に大変素晴らしいですが、3~4年後にはもっと素晴らしくなると思います。スタイルについて: 抽出は適度で、マセレーション中に全房を一部用いています。これは2009年だから出来たことです。発酵のアロマは消失し、現時点ではかなり明確な味わいになっていて、マジはこうあるべき!という姿になっています。素晴らしいレッスンでした!
追記: ブドウは、この区画の中で最高の場所であるマジ上部から来ています。ですから、もし貴方が本物の素晴らしいマジをお探しでしたら、心からこのワインをお勧めします。
参照>
Mazys Chambertin Grand Cru 2009 Pierre Naigeon マジ・シャンベルタン グラン・クリュ 2009 ピエール・ネジョン
Drunk at the Onsen party with friends. For me it was very satisfying. Let me explain: I find quite difficult to find Burgundy Grand Cru wines which are well made (whatever their prices). This one is. It tastes very typical of Mazys with exquisite tannins. It was already excellent and I think that it should get even better with 3-4 more years. About the style: extractions are reasonable and there were some whole berries during the maceration phase because the vintage 09 allowed it. It is rather precise now, fermention aromas have disappeared by now, so it really tastes like Mazys should. Great lesson!
Note: I know grapes come from the upper part of Mazys which is supposed to be the best area of the parcel. So if you are looking for a genuine and great Mazys I recommend without hesitation this bottle.
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